Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Noorwegen in een notendop

NOORWEGEN IN EEN NOTENDOP

Noorwegen ligt in de noordwesthoek van Europa en wordt omringd door de Barentszzee in het noorden, de Atlantische Oceaan in het westen en de Noordzee in het zuiden. Aan de oostkant grenst Noorwegen aan Zweden, Finland en Rusland. 

Lees verder...

 

KLIMAAT IN NOORWEGEN

In het hoofdstuk Klimaat in Noorwegen gaan we onder meer in op het noorderlicht, temperaturen en neerslag.

Lees verder...

 

ETEN EN DRINKEN

Het onderdeel Eten en drinken behandelt de Noorse eet- en drinkgewoontes, het dagelijks eten in Noorwegen, regionale specialiteiten, tradities en bijzondere dagen, de picknick (ut på tur) en de verhouding van Noren tot drinken en drank.
 
 
 

VRIJE TIJD EN VAKANTIE

Men komt niet alleen naar Noorwegen om te werken. Vakantie en vrije tijd zijn voor de meeste Noren erg belangrijk. En veel Noren brengen hun zomervakantie in eigen land door. In het najaar zijn er veel Noren die gaan jagen, terwijl anderen paddenstoelen plukken of gaan vissen. Maar ook bergwandelen is een geliefde bezigheid. Typisch voor Noorwegen is het allemansrecht.
 
 
 

LEVENSBESCHOUWING

Terwijl in een groot deel van Europa het Christendom aan het eind van de 10de eeuw al enkele honderden jaren vaste voet aan de grond heeft, is de bevolking in het gebied dat het huidige Noorwegen bestrijkt dan nog heidens. Een hoofdstuk over religie in Noorwegen.

Lees verder...

 

POLITIEK IN NOORWEGEN

De huidige regering in Noorwegen, die in het najaar van 2013 het licht zag, is een minderrheidsregering, bestaande uit Høyre en Fremskrittspartiet FRP. Met deze partijen in de regering is er sprake van een zogeheten blauw-blauwe coalitie.

Lees verder...

20708308-1

Zweden: herberg met eigen woning

Horrmundsgården in Malung-Sälen is een mooi gelegen herberg uit de jaren 20 van de vorige eeuw. De herberg is omgebouwd en gerenoveerd, waarbij de stijlelementen uit die tijd behouden zijn gebleven. Het woonhuis naast de herberg is in de jaren 50 gebouwd.

Lees meer...

600x600xBatavia-Dutch-Coffee-3-X-100-ml-gavepakke.pagespeed.ic.LYSTY_UCE_-1

Import-groothandel en webshop in koffie- en theeproducten te koop

Hierbij bieden wij te koop aan onze import- groothandel en webshop EkoFair.
In Noorwegen hebben wij de import en verkoop op ons genomen van de koffie en thee van Simon Lévelt en de cold drip coffee, of Dutch Coffee, van Batavia.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.