Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Kopen onroerend goed in Noorwegen

Een huis kopen in Noorwegen

Voor de meeste mensen is het kopen van een woning de grootste financiële investering in hun leven. Een goede voorbereiding op een aankoop is onontbeerlijk, zeker als u een huis koopt in een land waar u nog niet zo lang woont en waar u wellicht nog niet alle regels kent.
 

Registratie onroerend goed

Indien men onroerend goed koopt of pacht, is het van groot belang dat alle rechten en plichten met betrekking tot dit eigendom officieel laat registreren (tinglysing).
 

Concessie aanvragen

Indien men onroerend goed in Noorwegen wil kopen, moet men in bepaalde gevallen toestemming vragen van de overheid. Dit wordt een "konsesjon" genoemd.
 

Taxatie onroerend goed

Indien men een eigendom wil kopen in Noorwegen, is het van belang om een taxatierapport te vragen. Dit rapport heeft men ook nodig voor het kunnen afsluiten van een hypotheek. Indien er geen actueel taxatierapport aanwezig is, kan men zelf een taxateur op eigen kosten inschakelen.
 

Biedingsformulier

Indien men na bezichtiging, het inwinnen van informatie, het doornemen van de taxatie, het praten met de bank over de financiering, etc. over wil gaan tot het doen van een bod op het onroerend goed, dient men een "budskjema" (biedingsformulier) in te vullen.

Checklist bezichtiging

Op deze pagina vindt u een eenvoudige checklist aan die u kunt gebruiken bij de bezichtiging van een huis of ander onroerend goed in Noorwegen. U dient zich als koper daarnaast te verdiepen in de verkoopbrochure en het taxatierapport.

Koopovereenkomst

Nadat de verkoper en koper het eens zijn geworden (het bod is geaccepteerd), wordt er in Noorwegen een concept koopcontract of koopovereenkomst opgesteld.

Kopen of huren?

Iedere emigrant krijgt ermee te maken: ga ik woonruimte huren of ga ik wat kopen? En wat is wijsheid: kan ik beter maar meteen een huis of appartement kopen, of zal ik eerst huren?

FAQ

Op deze pagina vindt u een overzicht van veel gestelde vragen over de aankoop van onroerend goed in Noorwegen.
 

Wonen in Noorwegen, huis te koop in Nederland

Naar Noorwegen verhuizen terwijl u uw woning in Nederland nog niet verkocht heeft? Dat kan. Voor de overdracht en het laten passeren van de akte hoeft u niet speciaal terug.
31_000000-1

Ruim wonen op Sekken

Het eiland Sekken ligt in de buurt van de stad Molde. Op het eiland is nu een grote eengezinswoning met zeven slaapkamers te koop. De woning is gebouwd in 1982, maar de afgelopen jaren aangepast. In totaal heeft de woning negen kamers. De gebruiksoppervlakte binnen is maar liefst 190 m2. Er is verder een dubbele garage, opslagruimte en een schuur. De woning ligt op loopafstand van de lagere school. De woning ligt op een eigen kavel van 3.957 m2.

Lees meer...

60

Uniek gelegen herberg

Op een wel heel bijzondere plek in het westelijk fjordengebied van Noorwegen is deze voormalige boerderij met herberg en vakantiewoning en berghutten te koop. De herberg heeft negen tweepersoons kamers, eetzaal, horecakeuken, bar en salon.

 

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.