Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

World Wide Juf

World Wide Juf verzorgt persoonlijk afstandonderwijs via audio- visuele media voor Nederlandse en Vlaamse kinderen die woonachtig zijn in het buitenland.
World Wide Juf verzorgt NTC lessen voor Nederlandstalige kinderen die voor korte of lange tijd in het buitenland verblijven. Het betreft een compleet Nederlandse lesprogramma voor kinderen die geen gebruik (kunnen) maken van een Nederlandse school in de buurt. Alle leerlingen krijgen privéles op hun eigen niveau waardoor iedere leerling optimaal van het onderwijs kan profiteren.
 
De ouders van de kinderen die onze school contacten hebben veelal bewust gekozen voor het Nederlands als moedertaal en voor Nederland of België als land waarmee speciale emotionele en culturele banden onderhouden worden. Ons onderwijs heeft daarom een belangrijke taak als centrum van de Nederlandse en Vlaamse taal en cultuur. We doen dit door het organiseren van privelessen over Skype voor kinderen in het primair onderwijs en het voortgezet onderwijs klas 1 en 2. De lessen vinden plaats naast de lessen die een kind op zijn/haar dagschool volgt.

 

World Wide Juf werkt met dezelfde onderwijsmethoden als vele dagscholen in Nederland. Tijdens de les worden veel opdrachten besproken. Op deze manier gaat een leerling snel door de lesstof heen die hij/zij al beheerst of weinig moeite mee heeft. Om de lessen leuk en afwisselend te houden schrijven de leerlingen tijdens de les maar beperkt in hun werkboekjes. In plaats daarvan schrijven de jongere leerlingen op een whiteboardje en de oudere kinderen maken gebruik van de chat in Skype. De lessen worden altijd afgesloten met een kort educatief filmpje.

 

Belangrijkste doelen van World Wide Juf:

  • Ervoor zorgen dat kinderen met plezier bezig zijn met het leren van de Nederlandse taal. 
  • Het Nederlands op gelijk niveau houden als leeftijdsgenootjes in Nederland en Vlaanderen. Door het niveau op gelijk niveau te houden zal de eventuele terugkeer naar Nederland of Vlaanderen soepeler verlopen.
  • Nederlandse taal en cultuur een plaats geven binnen de totale opvoeding van een leerling.
  • Ouders 'ontzorgen'. World Wide Juf verzorgt de Nederlandse lessen via privélessen waardoor alle lessen aangepast worden aan de behoefte en het niveau van de leerlingen. Na de lessen ontvangen de leerlingen en de ouders een mail met huiswerk wat de kinderen in principe zelfstandig kunnen maken. Wanneer de kinderen toch vragen hebben over het huiswerk, kunnen zij altijd contact opnemen via de e-mail of Skype om hun vraag aan hun juf te stellen. World Wide Juf neemt alle begeleiding voor de leerlingen op zich.

 

MEER INFORMATIE
Om een indruk te krijgen hoe World Wide Juf lesgeeft kunt u het filmpje bekijken op onze website. U kunt ook via e-mail een proefles aanvragen.
 

www.worldwidejuf.com

e-mail: info@worldwidejuf.com

Wij zijn ook te vinden op Facebook.


World Wide Juf
Thomsonlaan 88 A
2565JE Den Haag
tel.: +31 (0)616608800

lijst14

13 mei 2018: Emigratiedag Noorwegen

13-01-2018

Op zondag, 13 mei 2018 organiseert norsk.nl een informatiedag over emigreren naar Noorwegen. Plaats: Omni Mobilae in Heino, Overijssel.

Lees meer...

001-10-20-26

Goed onderhouden woonboerderij op 20.000 m2 grond

15-02-2018

Goed onderhouden woonboerderij met vier slaapkamers op 20.000 m2 eigen grond in een landelijke omgeving in het noordwesten van Noorwegen.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.