Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Onderwijs in Noorwegen

VAN 6 TOT 16

Kinderen in Noorwegen beginnen op de basisschool in het jaar dat ze zes worden. Tot dan hebben ze de barnehage bezocht, een kruising tussen creche en kleuterschool, waar ze in het laatste jaar begonnen zijn met voorbereidend leren (cijfers, letters, vormen).

 

VAN 16 TOT 19

Na de afronding van de Grunnskole in Noorwegen (de combinatie van de basisschool en de onderbouw van het voortgezet onderwijs), breekt een nieuwe periode aan voor de leerling. Als ze hun schoolopleiding willen voortzetten, kunnen ze naar de zogenaamde videregående skole, de bovenbouw van het voortgezet onderwijs in Noorwegen.
 
Lees verder...

HOGER ONDERWIJS

Hoger onderwijs in Noorwegen vindt zowel plaats aan door de overheid gestuurde onderwijsinstellingen, als aan privé-instituten. Meer dan 90% van de studenten volgt onderwijs aan een door de overheid gestuurde instelling. Het gaat hier om 7 universiteiten, 5 wetenschappelijke hogescholen, 2 kunsthogescholen en 23 staatshogescholen.
 
 

VOLKSHOGESCHOOL

Een jaar op een Volkshogeschool (folkehøgskole) in Noorwegen geeft je de mogelijkheid kennis te maken met de Noorse cultuur en natuur, de taal te leren en deel te nemen in spannende activiteiten, samen met andere jonge mensen.
 
Lees verder...

 

NEDERLANDS LEREN IN NOORWEGEN

Er zijn voor Nederlandse kinderen diverse mogelijkheden om Nederlands te leren in Noorwegen. Dat kan onder meer in de steden Oslo en Bergen, maar ook via speciale programma's.
 
Lees verder...
 

STUDEREN IN NOORWEGEN

Noorse instellingen voor hoger onderwijs staan open voor inschrijvingen van gekwalificeerde studenten uit bijvoorbeeld Nederland en België. Studenten uit het buitenland kunnen zich inschrijven voor vele bachelor- en masterstudies in Noorwegen.
 
februari13 045-2

Restaurant zoekt nieuwe uitbaters

19-07-2017

Hjorten Batnfjord is een restaurant met café en motel, gelegen in het centrum van Batnfjordsøra, tevens het centrum van de gemeente Gjemnes. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, jong en oud. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

Lees meer...

31_000000-3

Woning met 7 slaapkamers

20-06-2017

Het eiland Sekken ligt in de buurt van de stad Molde. Op het eiland is nu een grote eengezinswoning met zeven slaapkamers te koop. De woning is gebouwd in 1982, maar de afgelopen jaren aangepast. In totaal heeft de woning negen kamers.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.