Aankoop- of verkoopbegeleiding in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Wonen in Noorwegen

lijst37

Noorwegen in een notendop

Noorwegen ligt in de noordwesthoek van Europa en wordt omringd door de Barentszzee in het noorden, de Atlantische Oceaan in het westen en de Noordzee in het zuiden. Aan de oostkant grenst Noorwegen aan Zweden, Finland en Rusland.

lijst18

Onderwijs in Noorwegen

Op deze pagina's vindt u onder andere informatie over het Noorse onderwijs, Nederlandse les in Noorwegen en over de erkenning diploma's.

lijst04

Onroerend goed

Voor de meeste mensen is het kopen van een woning de grootste financiële investering in hun leven. Een goede voorbereiding op een aankoop is onontbeerlijk, zeker als u een huis koopt in een land waar u nog niet zo lang woont en waar u wellicht nog niet alle regels kent.

egg

Huishoudbudget

Informatie over het Noorse huishoudbudget voor een familie (uitgaande van een gezin dat in Oslo woont), de kosten van levensonderhoud in Noorwegen, prijzen van levensmiddelen in Noorwegen.

lijst22

Juridische zaken

In dit hoofdstuk gaan we in op diverse zaken van juridische aard, zoals het samenlevingscontract en het testament in Noorwegen. De informatie dient beschouwd te worden als basisinformatie. Er kunnen verder geen rechten aan ontleend worden.

brugman

Column: Henk Brugman

De Nederlander Henk Brugman woont in een dorp in het midden van Noorwegen, samen met zijn vrouw Esther. In zijn columns (soms serieus, vaak met een knipooog) gunt Brugman ons een blik in zijn wereld en in die om hem heen. Waar hij staat weet hij zelf vaak niet. Is hij een geïntegreerde Nederlander die Noorse gebruiken heeft overgenomen, of staat hij met verwondering aan de kant te kijken naar hoe het er in Noorwegen aan toe gaat?

Projecten

Flemsøy/Skuløy

Welkom op Flemsøy/Skuløy, het eiland met de dubbele naam, het eiland van licht. Flemsøy/Skuløy ligt in de gemeente Haram en is een deel van de eilandengroep Nordøyane. Het eiland ligt ten noorden van de prachtige Jugenstilstad Ålesund in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. Het eiland heeft circa 500 inwoners en is via een brug verbonden met het eiland Haramsøy, waar ongeveer 600 mensen wonen.

Lees verder...

 

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.