Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

VOG

In Noorwegen heet een Verklaring Omtrent het Gedrag (hierna: VOG) een vandelsattest. In het Engels is het een police clearance certificate.
NOORWEGEN
In sommige situaties in Noorwegen wordt een VOG gevraagd. Dat kan bijvoorbeeld zijn in verband met een sollicitatie (op verzoek van de werkgever) waarbij wordt gewerkt met vertrouwelijke gegevens of waarin sprake is van relationeel machtsverschil (hulpverleners, werken in kinderdagverblijven, etc.). Voor werkers in de gezondheidszorg zal in de allermeeste gevallen een VOG aangevraagd moeten worden (uittreksel uit BIG-registratie kan overigens vervangend werken).
Vraag voor het buitenland een engelstalige VOG aan. Of laat de nederlandstalige door een officieel vertaalbureau vertalen. Een VOG kan ook gevraagd worden in verband met een emigratie.
 
GELDIGHEID
Een VOG is tot drie maanden na de afgiftedatum geldig. Een aanvraag voor bijvoorbeeld de erkenning van een diploma kan ook drie maanden duren. Het advies is dan ook om die aanvraag met de benodigde papieren direct op te sturen zodra de VOG ontvangen is.
Is er veel tijd verstreken tussen de registratie van het diploma bij de Noorse autoriteiten en de datum waarop men een baan in Noorwegen accepteert dan kan de werkgever aldaar u opnieuw om een geldige VOG vragen.

Op de site van het Ministerie van Justitie staat meer informatie over de aanvraag van Verklaring Omtrent het Gedrag. Vragen als wanneer er om een VOG wordt gevraagd, hoe je die aan moet vragen en waar worden daar beantwoord. Ook informatie omtrent de kosten van een aanvraag en in welke gevallen een VOG geweigerd wordt, kan hier gevonden worden. Het is mogelijk om een een aanvraagformulier van die site te downloaden.

NB: Het is niet mogelijk om zelf een verzoek tot aanvraag in te dienen. Dat moet de organisatie/instelling/overheid/werkgever die er om vraagt, doen. Het formulier zal door hen ingevuld moeten worden.
42_00000-2

Vakantieboerderij bij Noors-Zweedse grens

24-04-2017

Op korte afstand van de Idefjord en Svinesund en Nordby, en direct ten zuiden van de plaats Halden ligt deze voormalige paardenboerderij in Zweden, in een dal met bos en vele paden. De woning uit 1909 (gerenoveerd in 1991) heeft een gebruiksoppervlakte van 180m2 en is aan de buitenkant goed onderhouden.

Lees meer...

78_7000000-3

Massiefhouten woning, café, hutten, camping

22-04-2017

In Flesberg in de provincie Buskerud is deze massief houten woning met café, camping en zeven hutten te koop.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.