Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Tandzorg

De tandzorg in Noorwegen is anders georganiseerd dan men in Nederland of België gewend is. Volwassenen dienen zelf voor controle en behandelingen te betalen. Elke tandarts heeft een prijslijst.
TANDZORG
Er zijn in Noorwegen openbare tandartsenpraktijken en privé tandartspraktijken. De openbare praktijken geven door de overheid betaalde tandzorg aan de volgende groepen:
Groep A: kinderen en jongeren tot en met de leeftijd van 18 jaar.
Groep B: Mensen met een verstandelijke handicap.
Groep C: Ouderen, langdurig zieken, invaliden in instellingen of met thuiszorg.
Groep D: Jongeren die in het behandelingsjaar 19 of 20 worden: zij betalen zelf 25 procent van de door de overheid vastgestelde tarieven voor de openbare tandzorg.
(Groep E: Andere groepen die in een eventueel tandzorgplan nader worden gedefinieerd.)

Voor de groepen A, B en C dekt de provinciale overheid alle behandelingskosten. Een uitzondering hierop is de tandregulering (beugel). Deze moet door de patiënt zelf betaald worden.

Alleen bijeen acute behoefte aan tandzorg kan, indien de openbare tandzorg niet toegankelijk is, ook de tandzorg door een privé tandartsenpraktijk vergoed worden.
Volwassenen die niet onder één van de hierbovengenoemde groepen vallen, kunnen ook gebruik maken van de openbare tandartsenpraktijken. Zij betalen dan volgens de door de overheid vastgestelde tarieven voor de behandeling. Deze kosten zijn niet te verhalen op de sociale verzekering, behoudens een kleine vergoeding voor het verwijderen van verstandskiezen.

De prijzen van de privé tandartspraktijken verschillen. De tandartsen zijn verplicht een prijslijst in de wachtruimte op te hangen. De patiënten moeten alle kosten zelf betalen, meestal contant of met bankpas.
 
Hier kunt u een overzicht vinden van prijzen: http://www.hvakostertannlegen.no/

 

vradal_kavel

Bouwkavel voor vakantiewoning

Vrådal ligt centraal in de provincie Telemark in de gemeente Kviteseid in het zuiden van Noorwegen, midden in de bergen en de bossen. Hier, op 250 meter boven zeenniveau, komen de meren de Nisser en Vråvatn samen.

Lees meer...

februari13 045-1

Hjorten restaurant, café en motel

Hjorten Batnfjord is een restaurant met café en motel, gelegen in het centrum van Batnfjordsøra, tevens het centrum van de gemeente Gjemnes. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, jong en oud. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.