Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Hoger onderwijs

In Noorwegen kent men binnen het hoger onderwijs twee soorten erkenning van buitenlandse hogere opleidingen: een algemene erkenning en een vakinhoudelijke erkenning.
Het Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) is een onafhankelijke overheidsinstelling die informatie geeft over de algemene erkenning van hogere opleidingen, genoten in het buitenland. Tevens kan men daar de erkenning aanvragen. De algemene erkenning betekent dat de buitenlandse hogere opleiding vergeleken kan worden met een noorse titel, bijvoorbeeld de noorse bachelorgraad of mastergraad. Men mag daarmee ook deze titel gebruiken in Noorwegen. Een algemene erkenning kan voor een werkgever in Noorwegen nuttige informatie geven over de waarde van de in het buitenland genoten opleiding.

Een vakinhoudelijke erkenning betekent dat het buitenlandse diploma voor hoger onderwijs vergeleken wordt met eenzelfde opleiding in Noorwegen op instituutsniveau, bijvoorbeeld bachelorgraad in Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Bergen.

De behandelingstijd bij het NOKUT bedraagt circa 6 maanden, dus het is belangrijk de diverse documenten tijdig te hebben vertaald en in gang te komen met de aanvraagprocedure.
opsahl

Zomercursus Noors

15-04-2017

Cursus noorse taal, gecombineerd met leuke en spannende activiteiten, zoals bergwandelen, vissen op zee, safari, fietsen en meer in adembenemende Noord-Noorwegen. Voor de echte natuurliefhebber!

Lees meer...

78_7000000-3

Massiefhouten woning, café, hutten, camping

22-04-2017

In Flesberg in de provincie Buskerud is deze massief houten woning met café, camping en zeven hutten te koop.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.