Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Hoger onderwijs

In Noorwegen kent men binnen het hoger onderwijs twee soorten erkenning van buitenlandse hogere opleidingen: een algemene erkenning en een vakinhoudelijke erkenning.
Het Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) is een onafhankelijke overheidsinstelling die informatie geeft over de algemene erkenning van hogere opleidingen, genoten in het buitenland. Tevens kan men daar de erkenning aanvragen. De algemene erkenning betekent dat de buitenlandse hogere opleiding vergeleken kan worden met een noorse titel, bijvoorbeeld de noorse bachelorgraad of mastergraad. Men mag daarmee ook deze titel gebruiken in Noorwegen. Een algemene erkenning kan voor een werkgever in Noorwegen nuttige informatie geven over de waarde van de in het buitenland genoten opleiding.

Een vakinhoudelijke erkenning betekent dat het buitenlandse diploma voor hoger onderwijs vergeleken wordt met eenzelfde opleiding in Noorwegen op instituutsniveau, bijvoorbeeld bachelorgraad in Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Bergen.

De behandelingstijd bij het NOKUT bedraagt circa 6 maanden, dus het is belangrijk de diverse documenten tijdig te hebben vertaald en in gang te komen met de aanvraagprocedure.
_1929583094-1

Prachtig gelegen camping met eigen woning

11-11-2017

De camping met eigen woning ligt op een eigen kavel van 25 679 m² en is oorspronkelijk in 1950 aangelegd. Het eigendom bestaat onder meer uit een woning, garages, bootsteiger, grillhut, sanitair gebouw met appartement voor de verhuur, receptiegebouw en vijf hutten voor de verhuur.

Lees meer...

_001-2

Heia Gjestegård

24-03-2018

De goed aangeschreven Heia Gjestegård in Grong is te koop. Met 31 kamers, hutten, restaurant en zalen. Ook zijn er twee wooneenheden voor personeel.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.