Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Hoger onderwijs

In Noorwegen kent men binnen het hoger onderwijs twee soorten erkenning van buitenlandse hogere opleidingen: een algemene erkenning en een vakinhoudelijke erkenning.
Het Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) is een onafhankelijke overheidsinstelling die informatie geeft over de algemene erkenning van hogere opleidingen, genoten in het buitenland. Tevens kan men daar de erkenning aanvragen. De algemene erkenning betekent dat de buitenlandse hogere opleiding vergeleken kan worden met een noorse titel, bijvoorbeeld de noorse bachelorgraad of mastergraad. Men mag daarmee ook deze titel gebruiken in Noorwegen. Een algemene erkenning kan voor een werkgever in Noorwegen nuttige informatie geven over de waarde van de in het buitenland genoten opleiding.

Een vakinhoudelijke erkenning betekent dat het buitenlandse diploma voor hoger onderwijs vergeleken wordt met eenzelfde opleiding in Noorwegen op instituutsniveau, bijvoorbeeld bachelorgraad in Engelse taal en literatuur aan de Universiteit van Bergen.

De behandelingstijd bij het NOKUT bedraagt circa 6 maanden, dus het is belangrijk de diverse documenten tijdig te hebben vertaald en in gang te komen met de aanvraagprocedure.
_10000000-2

Vrijstaande woning met garage op Sekken – mooie kavel – mooi uitzicht

26-07-2017

Op het eiland Sekken bij de stad Molde is deze mooi gelegen vrijstaande woning met garage te koop. De gebruiksoppervlakte bedraagt 215 m2. De woning heeft drie slaapkamers en ligt op een eigen kavel van 2.145 m2.

Lees meer...

februari13 045-2

Restaurant zoekt nieuwe uitbaters

19-07-2017

Hjorten Batnfjord is een restaurant met café en motel, gelegen in het centrum van Batnfjordsøra, tevens het centrum van de gemeente Gjemnes. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, jong en oud. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.