Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Erkenning opleiding

Werken in het onderwijs en de kinderopvang

Om in Noorwegen een vaste baan te kunnen krijgen als gediplomeerd pedagogisch medewerker of leidinggevende op de barnehage (combinatie van creche en kleuterschool) of een vaste baan als gediplomeerd leerkracht op de basisschool of middelbare school , heeft men een Noorse erkenning van de genoten opleiding nodig.
 

Electrotechniek

Op deze pagina geven we weer wat u als electriciën met een buitenlands diploma moet doen om in Noorwegen als elektriker aan de slag te kunnen gaan. De informatie is gebaseerd op praktijkervaringen van mensen die de procedure doorlopen hebben.
 

Medische en paramedische beroepen

De Noorse overheid verleent via Statens Autorisasjonskontor For Helsepersonell (SAK) een autorisatie op basis van diploma’s en werkervaring gerelateerd aan en vergeleken met de huidige opleidingseisen geldende in Noorwegen.
 

Beroepsonderwijs

Er zijn veel lagere en middelbare Nederlandse beroepsopleidingen welke zich moeilijk of niet laten vergelijken met de Noorse opleidingen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld diploma’s op gebied van de gezondheidszorg.
 

Hoger onderwijs

In Noorwegen kent men binnen het hoger onderwijs twee soorten erkenning van buitenlandse hogere opleidingen: een algemene erkenning en een vakinhoudelijke erkenning.
 

Diploma-erkenning en legalisatie in Nederland

Wanneer je naar het buitenland gaat voor werk of studie, is het belangrijk dat jouw opleidingsdocumenten daar worden erkend. Veel landen vragen bij erkenningsverzoeken om gelegaliseerde documenten.
 
 
 

 

_1929583094-1

Prachtig gelegen camping met eigen woning

11-11-2017

De camping met eigen woning ligt op een eigen kavel van 25 679 m² en is oorspronkelijk in 1950 aangelegd. Het eigendom bestaat onder meer uit een woning, garages, bootsteiger, grillhut, sanitair gebouw met appartement voor de verhuur, receptiegebouw en vijf hutten voor de verhuur.

Lees meer...

gasthuis01-1

Toeristisch bedrijf en woning op Lofoten

18-09-2017

Goed renderend toeristenbedrijf met het hele jaar door gasten. (groepsreizen en B & B gasten) Het gasthuis en de eigenaarswoning staan beiden op een toplokatie op het noordelijkste eiland van de Lofoten (Austvågøy). 

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.