Sollicitatiehulp op maat?
Bel +47 928 54 190

Werken

lijst09

Erkenning opleiding

In Noorwegen zijn er diverse instanties die zich bezig houden met de erkenning of autorisatie (godkjenning) van diverse opleidingen, ook die in het buitenland zijn genoten.

lijst12

VOG

In sommige situaties in Noorwegen wordt een VOG gevraagd. Dat kan bijvoorbeeld zijn in verband met een sollicitatie (op verzoek van de werkgever) waarbij wordt gewerkt met vertrouwelijke gegevens of waarin sprake is van relationeel machtsverschil (hulpverleners, werken in kinderdagverblijven, etc.).

lijst01

Lonen en belastingen

In maart/april krijgt men in Noorwegen de belastingaanslag in de bus. Deze is al volledig ingevuld door de Noorse belastingdienst en men hoeft alleen maar te controleren of alles klopt. Wijzigingen en/of aanvullingen kan men op het formulier aanbrengen of via internet doorgeven. Dit dient voor de 1e mei te gebeuren. 

In maart/april krijgt men in Noorwegen de belastingaanslag in de bus. Deze is al volledig ingevuld door de Noorse belastingdienst en men hoeft alleen maar te controleren of alles klopt. Wijzigingen en/of aanvullingen kan men op het formulier aanbrengen of via internet doorgeven. Dit dient voor de 1e mei te gebeuren. - See more at: http://www.norsk.nl.mach3test.com/nl/werken/belastingen/#sthash.bykSFIy8.dpuf
lijst02

Sociale zekerheid

In dit onderdeel gaan we in op de sociale zekerheid in Noorwegen. We beperken ons hierbij tot de sociale verzekeringen voor EU-burgers (waaronder Nederlanders en Belgen) die in Noorwegen voor kortere of langere tijd gaan werken, alsmede tot de partners en kinderen die meekomen.

lijst05

Pensioen in Noorwegen

Om recht te hebben op een basispensioen in Noorwegen, moet u minimaal drie jaar in Noorwegen gewoond hebben. U krijgt een volledig basispensioen als u minimaal 40 jaar in Noorwegen heeft gewoond. Heeft u bijvoorbeeld maar drie jaar in Noorwegen gewoond, dan krijgt u slechts 3/40 deel van het basispensioen.

_MG_6296-Edit

Vacature servicemonteur communicatie- en veiligheidssystemen

In opdracht van eButikken zijn we op zoek naar een servicemonteur. eButikken is een afdeling van de Noorse BV B & B Parken AS. eButikken levert communicatie- en veiligheidssystemen. Men is met name gespecialiseerd in aquacultuur, waar men een leidende marktpositie heeft met Sikringradio Havbruk ™.

 

Projecten

Flemsøy/Skuløy

Welkom op Flemsøy/Skuløy, het eiland met de dubbele naam, het eiland van licht. Flemsøy/Skuløy ligt in de gemeente Haram en is een deel van de eilandengroep Nordøyane. Het eiland ligt ten noorden van de prachtige Jugenstilstad Ålesund in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. Het eiland heeft circa 500 inwoners en is via een brug verbonden met het eiland Haramsøy, waar ongeveer 600 mensen wonen.

Lees verder...

 

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.