Adverteren op norsk.nl?
Bel 0047 928 54 190

Ons aanbod

Placement is in 2003 opgericht door Gert Rietman, die sinds 1997 in Noorwegen woont, en heeft uitstekende contacten en een uitgebreid zakelijk netwerk in Noorwegen. Ons kantoor is gevestigd in de gemeente Ørskog, aan de westkust van Noorwegen.

 

ONS AANBOD

Wij bieden de volgende diensten aan:

1. het opzetten en begeleiden van emigratieprojecten in opdracht van gemeenten, regio's, eilanden en dorpen in Noorwegen. In deze projecten is het doel altijd: stijging van het aantal inwoners. Voortvloeiend uit deze projecten bemiddelen we nederlandse en vlaamse gezinnen naar de projecten.

2. aankoop- en verkoopbegeleiding van onroerend goed, zowel zakelijk als privé. De afgelopen jaren hebben we enkele tientallen nederlandse en vlaamse klanten bijgestaan in het aankopen van onroerend goed, van A to Z.

3. hulp, advies en begeleiding aan nederlanders en vlamingen bij het starten van een eigen onderneming in Noorwegen. Zo helpen we u bijvoorbeeld van het registreren van een eigen bedrijf in de Noorse Kamer van Koophandel, inclusief de aanvraag van een D-nummer en het opstellen van de statuten (bij een BV).

4. individuele sollicitatiebegeleiding, waarbij wij voor de nederlandse of vlaamse klant op zoek gaan naar passend werk. We maken onder meer een noorstalige CV, nemen contact op met actuele werkgevers, bereiden sollicitatiegesprekken voor met de klant en nemen als het zover is de arbeidsovereenkomst door.

5. Voor in Nederland en België gevestigde bedrijven kunnen wij als Noors payrollbedrijf optreden. Dat betekent onder meer dat wij in Noorwegen als werkgever optreden en ook de salarisadministratie en uitbetaling van salarissen in Noorwegen voor u doen.

 

SAMEN EMIGREREN

Placement helpt belangstellenden in Nederland, België en Duitsland bij emigratie naar Noorwegen. Samen met onze Noorse partners gaan wij op zoek naar werk en kijken we naar de mogelijkheden voor zelfstandige vestiging.

Het uitgangspunt is bestaanszekerheid. Mensen verhuizen wanneer het inkomen zeker is, via een baan, een eigen bedrijf of voldoende, eigen financiële middelen. Samen met onze partners wordt gezocht naar huisvesting.

Kwaliteit staat voorop. Het gaat ons niet om zoveel mogelijk emigranten te bemiddelen, adviseren en begeleiden.

We kiezen bewust voor een emigratie op maat. Samen met de aankomende emigranten zoeken we een plek waar ze zich thuis kunnen voelen. Alleen, met hun partner of hun gezin. Dikwijls komt het voor dat we mensen adviseren om niet te emigreren.

Onze bijstand betekent niet dat we de emigrant aan de hand meenemen. Integendeel. De informatie die wij geven, is bedoeld om u zo goed mogelijk voor te bereiden op en te begeleiden in het emigratieproces. De uiteindelijke keuze om te verhuizen naar Noorwegen maakt u zelf.

 

WELKOM

In de afgelopen twaalf jaar hebben we voor meer dan 2000 emigranten een plek gevonden in Noorwegen. Het realisme in advies en begeleiding en de hechte samenwerking met de noorse partners hebben er toe geleid dat relatief weinig mensen terugkeren naar Nederland. Emigranten voelen zich thuis in Noorwegen, met z’n zee aan ruimte, rust en vrije tijd.

 

 

janet-1

Janet Roelofs

Janet Roelofs (1959) is in 1997 samen met haar man Gert Rietman naar Ålesund in Noorwegen geëmigreerd. De eerste 7 jaar werkte zij als Intensive Care verpleegkundige in het ziekenhuis in Ålesund. Zij begon in 2004 steeds meer mee te werken binnen Placement, waarna zij haar werk in het ziekenhuis beëindigde. Het contact met de gezondheidszorg heeft zij behouden: zij werkt nu als oproepkracht op de dagchirurgische afdeling.

Janet is mede-eigenaar en projectleider van Placement. Daarnaast is Janet ook een winkel gestart die "Stolt Mat" heet (Trots eten), en waar streekproducten uit de provincie Møre og Romsdal worden verkocht.

In haar vrije tijd houdt Janet zich bezig met bergwandelen, langlaufen, hardlopen, hutbezoek, zingen in een koor, vrijwilligerswerk, bestuurswerk, gemeentelijke politiek (voorzitter dienstencommissie), corresponderen, tuinieren en lezen. 

Contact

gert-1

Gert Rietman

Gert Rietman (1962) is in 1997 samen met zijn vrouw Janet Roelofs naar Ålesund in Noorwegen geëmigreerd. In Nederland werkte Gert de laatste jaren in het leerlingwezen. Voordat hij in 2003 het bedrijf Placement oprichtte werkte Gert onder meer als EURES-advisor bij het Arbeidsbureau in Ålesund en als adviseur Internationale samenwerking op het provinciehuis in Molde. De afgelopen jaren heeft hij tevens interim-functies (projectleider, bedrijfsleider) bekleed bij twee bedrijven in de regio.
 
Gert is samen met Janet eigenaar van Placement. Ook is hij mede-eigenaar van de winkel "Stolt Mat", waar (h)eerlijke streekproducten worden verkocht. Vanaf januari 2016 is hij tevens als adviseur en loopbaanbegeleider verbonden aan het bedrijf Byrg Kompetanse AS in Stranda.
 
De vrije tijd vult hij met bestuurswerk bij bedrijven en instellingen, gemeentelijke politiek, bergwandelen, koken, de eigen berghut, Noorse literatuur, klussen, hardlopen (halve marathons) en werken.

Contact

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.