Adverteren op norsk.nl?
Bel 0047 928 54 190

Ons aanbod

Placement AS (waaronder norsk.nl valt) is in 2003 opgericht door Gert Rietman, die sinds 1997 in Noorwegen woont, en heeft uitstekende contacten en een uitgebreid zakelijk netwerk in Noorwegen. Ons kantoor is gevestigd in de gemeente Ørskog, aan de westkust van Noorwegen.

 

ONS AANBOD

Wij bieden de volgende diensten aan:

1. Aankoop- en verkoopbegeleiding van onroerend goed, zowel zakelijk als privé. De afgelopen jaren hebben we met succes enkele tientallen nederlandse en vlaamse klanten bijgestaan in het aankopen van onroerend goed, van A to Z, van boerderijen tot vakantiewoningen, van vrijstaande villa's tot bedrijfspanden.

2. Hulp, advies en begeleiding aan nederlanders en vlamingen bij het starten van een onderneming in Noorwegen. Zo helpen we u bijvoorbeeld van het registreren van een eigen bedrijf in de noorse Kamer van Koophandel, inclusief de aanvraag van een D-nummer en het opstellen van de statuten (bij een BV). Ook kunnen we buitenlandse bedrijven assisteren bij het registren van het bedrijf in Noorwegen (NUF).

3. Individuele emigratiebegeleiding, waarbij wij voor de nederlandse of vlaamse klant op zoek gaan naar passend werk en woonruimte. We maken onder meer een noorstalige CV, nemen contact op met actuele werkgevers, bereiden sollicitatiegesprekken voor met de klant en nemen als het zover is de arbeidsovereenkomst door. Ook assisteren we in het zoeken naar passende woonruimte en adviseren/begeleiden we bij alle formaliteiten in verband met de emigratie.

4. Voor in Nederland en België gevestigde bedrijven kunnen wij als Noors payrollbedrijf optreden. Dat betekent onder meer dat wij in Noorwegen als werkgever optreden en ook de salarisadministratie en uitbetaling van salarissen in Noorwegen voor u doen.

5. Ook kunnen we voor bedrijven optreden als officieel contactbedrijf in Noorwegen, bijvoorbeeld voor bedrijven die werknemers naar Noorwegen uitzenden. Wij kunnen onder meer zorgdragen voor het registreren van de werknemers in het noorse systeem en de maandelijkse rapportering van opdrachten en salarissen aan de noorse belastingdienst.

 

 

janet-1

Janet Roelofs

Janet Roelofs (1959) is in 1997 samen met haar man Gert Rietman naar Ålesund in Noorwegen geëmigreerd. De eerste 7 jaar werkte zij als Intensive Care verpleegkundige in het ziekenhuis in Ålesund. Zij begon in 2004 steeds meer mee te werken binnen Placement, waarna zij haar werk in het ziekenhuis beëindigde. Het contact met de gezondheidszorg heeft zij behouden: zij werkt nu als oproepkracht op de dagchirurgische afdeling.

Janet is mede-eigenaar en projectleider van Placement. Daarnaast is Janet ook een winkel gestart die "Stolt Mat" heet (Trots eten), en waar streekproducten uit de provincie Møre og Romsdal worden verkocht.

In haar vrije tijd houdt Janet zich bezig met bergwandelen, langlaufen, hardlopen, hutbezoek, zingen in een koor, vrijwilligerswerk, bestuurswerk, gemeentelijke politiek (voorzitter dienstencommissie), corresponderen, tuinieren en lezen. 

Contact

gert-1

Gert Rietman

Gert Rietman (1962) is in 1997 samen met zijn vrouw Janet Roelofs naar Ålesund in Noorwegen geëmigreerd. In Nederland werkte Gert de laatste jaren in het leerlingwezen. Voordat hij in 2003 het bedrijf Placement oprichtte werkte Gert onder meer als EURES-advisor bij het Arbeidsbureau in Ålesund en als adviseur Internationale samenwerking op het provinciehuis in Molde. De afgelopen jaren heeft hij tevens interim-functies (projectleider, bedrijfsleider) bekleed bij twee bedrijven in de regio.
 
Gert is samen met Janet eigenaar van Placement. Ook is hij mede-eigenaar van de winkel "Stolt Mat", waar (h)eerlijke streekproducten worden verkocht. Vanaf januari 2016 is hij tevens als adviseur verbonden aan het reïntegratiebedrijf BYRG Kompetanse AS in Stranda.
 
De vrije tijd vult hij met bestuurswerk bij bedrijven en instellingen, gemeentelijke politiek, bergwandelen, koken, de eigen berghut, Noorse literatuur, klussen, hardlopen (halve marathons) en werken.

Contact

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.