Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Boerderijen

1-1

Boerderij met melkquotum

In Vestnes in het westen van Noorwegen is deze boerderij met minstens 464 hectare grond, meerdere woningen en jachtrechten te koop.

Hoofdadres: Skorgen, 6391 Tresfjord, gemeente Vestnes.

tingvoll002-1

Boerderij in Tingvoll

In de buurtschap Hanemsbygda bij Meisingset in de «ecologische» landbouwgemeente Tingvoll is de boerderij Flatland Gård te koop. Bij de koop zij jacht- en visrechten inbegrepen. De vraagprijs bedraagt 2 miljoen Noorse kroner.

Mogelijkheden voor bijvoorbeeld het houden van vee, het kweken van gewassen, het ontwikkelen van toerisme.

bsc-1

Woonboerderij bij Zweedse grens

In Teveldalen in het oosten van Noorwegen is deze sfeervolle kleine bergboerderij met zomerwoning en bijgebouwen te koop. Het eigendom ligt in de gemeente Meråker bij de Zweedse grens. Er is veel grond rond de boerderij, onder meer geschikt voor het houden van paarden.

 

16_2027345462_xl-1

Boerderij in westen van Noorwegen

In Velledalen in de gemeente Sykkylven in het westen van Noorwegen is deze rustig gelegen op te knappen boerderij uit 1910 te koop. De kavelgroote bedraagt 183.800 m2.

Adres: Vallavegen 24, 6220 Straumgjerde, Sykkylven.

Uitgelicht

Concessie aanvragen

Indien men agrarisch onroerend goed in Noorwegen wil kopen, moet men in bepaalde gevallen toestemming vragen van de overheid. Dit wordt een "konsesjon" genoemd.
Meestal wordt in een koopcontract een ontbindende voorwaarde opgenomen als het onroerend goed niet zonder concessie overgenomen kan worden: indien de concessie niet gegeven wordt, gaat de koop niet door.

Lees verder...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.