Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

BTW-vertegenwoordiging

U doet zaken in Noorwegen. U wilt gaan exporteren naar Noorwegen. Maar u heeft geen vestiging in Noorwegen. Weet u of u in Noorwegen Btw-plichtig bent? En zo ja, wie doet dan uw Btw-aangifte?

Wist u dat dan een extern persoon / bedrijf gevestigd in Noorwegen uw BTW-aangifte dient te doen. Heeft u al nagedacht wie uw BTW vertegenwoordiger is in Noorwegen? Arborealis ondersteunt Nederlandse ondernemers wanneer zij zaken doen in Noorwegen.

 

VERTEGENWOORDIGING / VAT REPRESENTATIVE

Wanneer u geen vestiging in Noorwegen heeft maar wel een btw plichtige omzet, schrijft de Noorse wet voor dat uw Btw-aangifte gedaan wordt door een partij die officieel gevestigd is in Noorwegen: de BTW vertegenwoordiger. (ook wel VAT representative genoemd). Indien een buitenlands bedrijf een btw plichtig omzet heeft (momenteel over 50.000 kr) in Noorwegen moet zij een BTW vertegenwoordiger hebben die haar btw-aangifte op Altinn doet.

Dit kan bijvoorbeeld een Nederlands bedrijf zijn die een week onderhoud verricht op een machine in Trondheim. Deze omzet is btw plichtig (en daarnaast is de in Noorwegen betaalde btw aftrekbaar). Om de btw opgave te doen hebben ze in Noorwegen gevestigde btw vertegenwoordiger nodig.
 

ZORGELOOS BTW AANGIFTE IN NOORWEGEN

Om te zorgen dat u aan de Noorse wet voldoet is het van belang zorgvuldig een BTW-vertegenwoordiger te kiezen. Iemand die de Noorse taal spreekt, maar ook uw taal spreekt. Arborealis kan deze vertegenwoordiging voor u betrouwbaar en snel op zich nemen. Tevens help ik u graag met uitgebreid BTW-advies.

Linda Eikelenboom is oprichter en 100% eigenaar van Arborealis AS en verzorgt voor u een betrouwbare en zorgvuldige afhandeling van uw Noorse BTW- aangifte.

 

CONTACT

Heeft u vragen of opmerkingen, neem vrijblijvend contact op met mij:

E-mail: linda.eikelenboom(a)arborealis.no

Telefoon: + 47 992 47 356

 

Arborealis AS

Linda Eikelenboom

Lilleborggata 2

0480 Oslo

Noorwegen

 
59_83322833-1

Liodden camping in Hallingdal

In Nesbyen in Hallingdal is deze prachtig  gelegen camping te koop. De camping grenst direct aan de visrijke rivier Hallingdalselva. Kavelgrootte: 25.503 m2. Oorspronkelijke bouwjaar: 1978.

Het eigendom is mooi gelegen aan de oostoever van de rivier Hallingdalselva, bij de rijksweg 7. De afstand tot het centrum van Nesbyen is zeven kilometer. Naar Oslo is het 140 kilometer en naar Bergen 300 kilometer.

Lees meer...

pat08-1

Schoonmaakbedrijf ter overname

Patrick Vaskeservice is een eenmansbedrijf dat in het westen van Noorwegen gevestigd is. Het bedrijf heeft voornamelijk klanten in de plaatsen Stranda en Aukra.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.