Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Verhuistips

Met een verhuizing haal je je nogal wat op de hals. En op die van familie, kennissen of de nieuwe buren. Een goede verhuizer, bijvoorbeeld Drent Transport en Verhuizingen, neemt je veel meer uit handen dan je denkt.
Bijvoorbeeld het inpakken, inladen, vervoeren, uitladen en uitpakken van de huisraad. Maar ook voor het demonteren en weer monteren van meubels kun je bij hem terecht. Of voor een stevige verhuislift. Op deze pagina vind je informatie over verhuizingen naar Noorwegen.

AANPAK
Voordat je daadwerkelijk begint met inpakken, moet je goed nadenken over de juiste aanpak, bijvoorbeeld:
 • Pak kamers één voor één in. Dit komt van pas wanneer je weer gaat uitpakken.
 • Pak een aantal dozen per dag, begin hiermee ruim van te voren.
 • Geef op alle dozen aan welke kamer en doosnummer. Maak een lijst met identificatie nummers welke weergeeft het aantal dozen dat per kamer gepakt is en het totale aantal dozen dat gepakt is. Het is een goed idee om wat ruimte op de lijst vrij te laten voor eventuele opmerkingen bijvoorbeeld voor waardevolle spullen die zich in dozen bevinden. Maak de verhuizer op deze waardevolle spullen attent.
 • Zorg ervoor dat je genoeg vulmateriaal voor de dozen heeft.
 • Draag er zorg voor dat alle dozen goed dicht zitten en het gewicht van de inhoud kunnen dragen.
 • Stop zwaardere spullen onder in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken(max. 15 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen.

TIPS VOOR INPAKKEN
Er zijn vele dingen die je moet inpakken. De meeste kunnen ingepakt worden door de bovenstaande tips te volgen. Hieronder staan nog enkele tips voor bepaalde voorwerpen:

 • Boeken -- Boeken in speciale boekendozen of verdelen over verschillende dozen.
 • Bureauladen -- Stop hier niet te veel in. Te veel kan schade veroorzaken. Verwijder voorwerpen die breekbaar zijn of kunnen lekken.
 • Glas en servies -- Wikkel glaswerk, kopjes en border apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Gebruik kleren of handdoeken om ze in te leggen. De zwaardere spullen (borden enz.) moeten onder in de doos. Zet zeer breekbaar glaswerk (bijv wijnglazen) rechtop in de doos. Geef op de dozen aan dat er breekbare spullen in zitten.
 • Kastjes -- Kastjes en dergelijke op slot doen, sleutel in de handbagage of in een aparte doos speciaal voor sleutels, schroeven etc. etc.
 • Klokken -- Verwijder of zet de slinger van grote klokken vast. Grote, staande klokken kun je beter door een expert laten inpakken.
 • Kleden en Gordijnen -- Stop deze in schone dozen. Verwijder gordijnen van de rails en stop ze in schone dozen.
 • Kleding -- Deze kun je zo uit de kast in speciale garderobedozen hangen, die door de verhuizer ter beschikking wordt gesteld.
 • Licht ontvlambare en brandbare goederen -- brandbare vloeistoffen en spuitbussen mogen niet worden ingepakt. Verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je deze inpakt en ze veroorzaken schade aan de spullen of aan personen, zou je (en niet de verhuizer) hiervoor aanprakelijk kunnen worden gesteld. Ook bij de douane kunnen deze stoffen problemen opleveren.
 • Lampen en lampekappen -- Verwijder gloeilamp en lampekap. Rol het snoer op. Gebruik noppenfolie om deze in te wikkelen. Plaats ze rechtop in de doos. Decoratieve knoppen e.d. plak je vast aan de binnenkant van de doos waar de lampekap inzit of stop deze in een aparte doos die hiervoor wordt gebruikt.
 • Medicijnen -- Plak doosjes met plakband dicht. Stop ze in kleine dozen. Mocht het nodig zijn, dan neem je ze tijdens de reis met u mee. Zorg ervoor dat bij voorgeschreven medicijnen u een verklaring van een arts heeft. Dit om moeilijkheden te voorkomen bij aankomst.
 • Spiegels en schilderijen -- Stel de verhuizer op de hoogte van kostbare schilderijen. Pak spiegels, lijsten en schilderijen in, en plaats ze op hun kant in zware, degelijke dozen. Voor lijsten met een voormaat van ca. 1.00 x 0.74 stelt de verhuizer kunststof dozen ter beschikking. Grote spiegels worden door de verhuizers in de noppenfolie ingepakt of desgewenst ingekrat.
 • Personal Computers and Video Recorders -- Pak waardevolle elektronische apparaten in hun orginele verpakking (als je deze nog hebt. Gebruik anders dozen en doe hier beschermende vulling in. Wikkel een deken of laken om het voorwerp en plaats het in de doos. Doe extra vulling tussen de doos en de computer of videorecorder. Pak snoeren apart in en geef aan waarvoor ze dienen. Doe ze in een plastic zak.
 • Planten -- Kleine planten bij elkaar in een doos zetten. Grote planten niet inpakken, daar zorgt de verhuizer voor. Deze items kunnen alleen worden vervoerd met gezondheidscertificaat
 • Gereedschap -- Verwijder brandstoffen uit gereedschappen (verhuis geen brandbare stoffen!) Stop ze in kleine, sterke dozen. Pak ze apart in als ze kostbaar zijn.
Vraag de verhuizer advies als je ergens mee zit. Hij is de juiste persoon en heeft het allemaal al eens eerder meegemaakt!
 
VERHUISKOSTEN NEDERLAND/VLAANDEREN - NOORWEGEN
In principe zijn verhuiskosten die u als EU-burger maakt in verband met een nieuwe baan in Noorwegen aftrekbaar van de Noorse belastingen. Zijn de verhuiskosten lager dan de Noorse minimum aftrek (minstefradrag), dan heeft het geen zin deze op te voeren. Dit omdat de minimum aftrek ook bedoeld is ter dekking van kosten die gemaakt worden in verband met werk, inclusief verhuiskosten. Zijn de verhuiskosten aanzienlijk hoger dan de minimum aftrek, dan kunt u deze opvoeren (met kwitanties/rekeningen). De minimum aftrek komt dan in principe te vervallen.
Er zijn geen resultaten gevonden.

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.