Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Afwikkeling belasting

Als u vanuit Nederland in Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. De informatie op deze pagina's is grotendeel afkomstig van de Belastingdienst Nederland.


AFWIKKELING BELASTING IN NEDERLAND

Als u vanuit Nederland in het Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.
 

U HEEFT NA EMIGRATIE NOG INKOMEN VANUIT NEDERLAND

Inkomsten uit Nederland zijn bijvoorbeeld inkomsten uit een (vroegere) dienstbetrekking of uit onroerend goed.
Lees verder...

U HEEFT NA EMIGRATIE GEEN INKOMEN MEER VANUIT NEDERLAND

Over de periode vóór het vertrek naar Noorwegen moet u in Nederland belasting betalen. U bent namelijk tot het moment van vertrek binnenlandse belastingplichtige. Op het moment van emigratie eindigt uw belastingplicht in Nederland.
 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Op deze pagina treft u een overzicht aan van veel gestelde vragen met betrekking tot de belastingafwikkeling bij emigratie.

EIGEN BEDRIJF EN EMIGREREN

Indien u in Nederland woont, hier een eigen bedrijf heeft en in het buitenland gaat wonen, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor de Nederlandse belastingheffing.
 
 
31_000000-1

Ruim wonen op Sekken

Het eiland Sekken ligt in de buurt van de stad Molde. Op het eiland is nu een grote eengezinswoning met zeven slaapkamers te koop. De woning is gebouwd in 1982, maar de afgelopen jaren aangepast. In totaal heeft de woning negen kamers. De gebruiksoppervlakte binnen is maar liefst 190 m2. Er is verder een dubbele garage, opslagruimte en een schuur. De woning ligt op loopafstand van de lagere school. De woning ligt op een eigen kavel van 3.957 m2.

Lees meer...

februari13 045-1

Hjorten retaurant, café en motel

Hjorten Batnfjord is een restaurant met café en motel, gelegen in het centrum van Batnfjordsøra, tevens het centrum van de gemeente Gjemnes. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, jong en oud. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.