Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Afwikkeling belasting

Als u vanuit Nederland in Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. De informatie op deze pagina's is grotendeel afkomstig van de Belastingdienst Nederland.


AFWIKKELING BELASTING IN NEDERLAND

Als u vanuit Nederland in het Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.
 

U HEEFT NA EMIGRATIE NOG INKOMEN VANUIT NEDERLAND

Inkomsten uit Nederland zijn bijvoorbeeld inkomsten uit een (vroegere) dienstbetrekking of uit onroerend goed.
Lees verder...

U HEEFT NA EMIGRATIE GEEN INKOMEN MEER VANUIT NEDERLAND

Over de periode vóór het vertrek naar Noorwegen moet u in Nederland belasting betalen. U bent namelijk tot het moment van vertrek binnenlandse belastingplichtige. Op het moment van emigratie eindigt uw belastingplicht in Nederland.
 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Op deze pagina treft u een overzicht aan van veel gestelde vragen met betrekking tot de belastingafwikkeling bij emigratie.

EIGEN BEDRIJF EN EMIGREREN

Indien u in Nederland woont, hier een eigen bedrijf heeft en in het buitenland gaat wonen, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor de Nederlandse belastingheffing.
 
 
februari13 045-1

Hjorten retaurant, café en motel

Hjorten Batnfjord is een restaurant met café en motel, gelegen in het centrum van Batnfjordsøra, tevens het centrum van de gemeente Gjemnes. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, jong en oud. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

Lees meer...

004-10-12

Ambachtelijk bakker voor eigen bedrijf

In het toeristische Nesbyen hebben de vrouwen achter het interieurontwerpbedrijf Aparte grootse plannen. Ze willen een ambachtelijke bakkerij  combineren met onder meer een trendy ontmoetingsplek met café.

Een unieke mogelijkheid voor een ervaren ambachtelijk bakker die de tijd rijp vindt om iets nieuws voor zichzelf te beginnen, samen met anderen in Nesbyen die de markt goed kennen.

Nesbyen ligt op twee uur rijden van Oslo en één uur rijden van Geilo.

 

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.