Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Afwikkeling belasting

Als u vanuit Nederland in Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. De informatie op deze pagina's is grotendeel afkomstig van de Belastingdienst Nederland.


AFWIKKELING BELASTING IN NEDERLAND

Als u vanuit Nederland in het Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.
 

U HEEFT NA EMIGRATIE NOG INKOMEN VANUIT NEDERLAND

Inkomsten uit Nederland zijn bijvoorbeeld inkomsten uit een (vroegere) dienstbetrekking of uit onroerend goed.
Lees verder...

U HEEFT NA EMIGRATIE GEEN INKOMEN MEER VANUIT NEDERLAND

Over de periode vóór het vertrek naar Noorwegen moet u in Nederland belasting betalen. U bent namelijk tot het moment van vertrek binnenlandse belastingplichtige. Op het moment van emigratie eindigt uw belastingplicht in Nederland.
 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Op deze pagina treft u een overzicht aan van veel gestelde vragen met betrekking tot de belastingafwikkeling bij emigratie.

EIGEN BEDRIJF EN EMIGREREN

Indien u in Nederland woont, hier een eigen bedrijf heeft en in het buitenland gaat wonen, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor de Nederlandse belastingheffing.
 
 
5-august 020-1

Monumentaal pand in Vågå

In het centrum van de gemeente Vågå wordt een te restaureren monumentale woning met werkruimte (winkel, kantoor, werkplaats) en besloten tuin ter overname aangeboden. Het gaat om een zogeheten “tømmerhus”, een pand dat is opgetrokken uit dikke houten balken (Nr. 53 B). Een zeer sfeervol gebouw. De eigenaar werkt en woont in het ernaast gelegen okergele pand (Nr. 53 A) als vioolmaker, met een werkplaats op de begane grond. Hij zal daar blijven wonen en werken.

Lees meer...

eiland1

Voormalig vissersdorp te koop

Hoog in het noorden van Noorwegen, omgeven door steile bergwanden, is dit historische vissersdorpje in Kjelvik te koop. Een plek met een bijzonder rijke historie. Mogelijkheden voor toerisme, zeker nu het noorden veel aandacht krijgt!

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.