Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Afwikkeling belasting

Als u vanuit Nederland in Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie. De informatie op deze pagina's is grotendeel afkomstig van de Belastingdienst Nederland.


AFWIKKELING BELASTING IN NEDERLAND

Als u vanuit Nederland in het Noorwegen gaat wonen, kan er voor de belastingheffing sprake zijn van emigratie. Dit heeft gevolgen voor de belastingen en premie volksverzekeringen. Welke gevolgen dit precies zijn, hangt af van uw persoonlijke situatie.
 

U HEEFT NA EMIGRATIE NOG INKOMEN VANUIT NEDERLAND

Inkomsten uit Nederland zijn bijvoorbeeld inkomsten uit een (vroegere) dienstbetrekking of uit onroerend goed.
Lees verder...

U HEEFT NA EMIGRATIE GEEN INKOMEN MEER VANUIT NEDERLAND

Over de periode vóór het vertrek naar Noorwegen moet u in Nederland belasting betalen. U bent namelijk tot het moment van vertrek binnenlandse belastingplichtige. Op het moment van emigratie eindigt uw belastingplicht in Nederland.
 

VEEL GESTELDE VRAGEN

Op deze pagina treft u een overzicht aan van veel gestelde vragen met betrekking tot de belastingafwikkeling bij emigratie.

EIGEN BEDRIJF EN EMIGREREN

Indien u in Nederland woont, hier een eigen bedrijf heeft en in het buitenland gaat wonen, dan heeft dat mogelijk gevolgen voor de Nederlandse belastingheffing.
 
 
vradal_kavel

Bouwkavel voor vakantiewoning

Vrådal ligt centraal in de provincie Telemark in de gemeente Kviteseid in het zuiden van Noorwegen, midden in de bergen en de bossen. Hier, op 250 meter boven zeenniveau, komen de meren de Nisser en Vråvatn samen.

Lees meer...

tingvoll002-1

Boerderij in Tingvoll

In de buurtschap Hanemsbygda bij Meisingset in de «ecologische» landbouwgemeente Tingvoll is de boerderij Flatland Gård te koop. Bij de koop zij jacht- en visrechten inbegrepen. De vraagprijs bedraagt 2 miljoen Noorse kroner.

Mogelijkheden voor bijvoorbeeld het houden van vee, het kweken van gewassen, het ontwikkelen van toerisme.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.