Flemsøy/Skuløy
Eiland van licht

Welkom op Flemsøy/Skuløy, het eiland met de dubbele naam, het eiland van licht. Samen met de bewoners van dit eiland gaan we de komende jaren op zoek naar nieuwe inwoners uit Nederland en België. We zijn voornamelijk op zoek naar gezinnen met jonge kinderen.

Flemsøy/Skuløy ligt in de gemeente Haram en is een deel van de eilandengroep Nordøyane. Het eiland ligt ten noorden van de prachtige Jugenstilstad Ålesund in de provincie Møre og Romsdal in het westen van Noorwegen. Het eiland heeft circa 500 inwoners en is via een brug verbonden met het eiland Haramsøy, waar ongeveer 600 mensen wonen.

Vanaf dit eiland kunt u met de veerboot het vasteland bereiken. Het is zeer goed mogelijk om dagelijks te pendelen naar het vasteland. De komende jaren zal er een vastelandsverbinding komen met bruggen en tunnels.

Het eiland heeft een oppervlakte van 14,3 kilometer. Het hoogste punt is de berg Skulen, 492 meter hoog. Vanaf de top heeft u een prachtig uitzicht in alle windrichtingen.

Het klimaat is typerend voor dit deel van Noorwegen, met snel veranderende weersomstandigheden. De winters zijn mild en de zomertemperaturen zijn aangenaam, niet te warm en niet te drukkend. De contrasten zijn fascinerend, van dagen met een fjord zo blank als een spiegel en de zon aan een helderblauwe hemel, tot heftige regenbuien en spectaculaire stormen.

 

MOGELIJKHEDEN EN UITDAGINGEN

Heeft u ideeën of plannen die u wilt bespreken met de eilandbewoners en ons, neemt u dan contact met ons op.  We gaan dan samen bekijken welke realistische mogelijkheden er zijn. Wij zijn voornamelijk op zoek naar mensen die zelfstandig ondernemerschap ambiëren.

 

PRESENTATIE

Bent u geïnteresseerd geraakt in Flemsøy/Skuløy en wilt u de mogelijkheden en ideeën bespreken, dan stellen we een persoonlijke schriftelijke presentatie van u en uw partner/gezin zeer op prijs. Deze kunnen we vervolgens bespreken met de eilandcommissie. Een voorbeeld van een dergelijke presentatie treft u hier aan (PDF-bestand).

 

flem1
flem2
flem3
flem4
flem5
flem6
flem7
flem8
flem9
flem10
flem11
flem12
flem13
flem14
flem15
flem16
flem17
flem18
flem19
flem20
flem21
flem22
flem23
flem24
flem25
flem26
flem28
flem29
flem30
flem32
flem33
flem34
flem35
flem36
flem37