Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Planten

Zonder een officieel gezondheidscertificaat mag elke persoon boven de 12 jaar het volgende meenemen naar Noorwegen, voor eigen gebruik (als verhuisgoed of handbagage):
  • 5 potplanten voor binnengebruik (kamerplanten), in Europa gekocht. Let op: niet alle kamerplanten zijn toegestaan in Noorwegen. Mattilsynet kan een gezondheidscertificaat eisen (zie hieronder)
  • 50 zakjes zaad
  • 25 snijbloemen/afgesneden bloemen (bijvoorbeeld in een bos bloemen)
  • 3 kilo bloembollen
  • 10 kilo vruchten, bessen en groente (geen aardappelen)

Stekjes, afleggers, kiemen worden ook als een volwaardige plant gerekend.

Wil je meer dan vijf kamerplanten meenemen naar Noorwegen, dan heb je een gezondheidscertificaat nodig. De KCB in Aalsmeer voert tegen betaling de keuringen uit.
Om een certificaat te verkrijgen, moeten onder meer de Latijnse (botanische) namen van alle planten die je hebt op een lijst (zie hieronder bij Meer informatie) iworden geschreven.
Het document is slechts veertien dagen geldig. Op de dag van vertrek moet je het certificaat meegeven aan de chauffeur van de verhuiswagen.

Wees voorzichtig met het invoeren van boomachtige planten, ook bonsai. Verzeker je ervan of de in te voeren soort toegestaan is.

MEER INFORMATIE
Meer informatie over invoeren en invoerverboden is te vinden op de Noorse site van Mattilsynet.
Tevens verwijzen we u naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

98-2

Prachtige woonboerderij in Valdres

20-05-2017

Het eigendom bestaat uit een volledig gemoderniseerde woonboerderij met grote garage annex werkplaats, alsmede twee bergboerderijen. Door de indeling is het mogelijk een deel van het eigendom als bed & breakfast te gebruiken.

Lees meer...

42_00000-2

Vakantieboerderij bij Noors-Zweedse grens

24-04-2017

Op korte afstand van de Idefjord en Svinesund en Nordby, en direct ten zuiden van de plaats Halden ligt deze voormalige paardenboerderij in Zweden, in een dal met bos en vele paden. De woning uit 1909 (gerenoveerd in 1991) heeft een gebruiksoppervlakte van 180m2 en is aan de buitenkant goed onderhouden.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.