Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Planten

Zonder een officieel gezondheidscertificaat mag elke persoon boven de 12 jaar het volgende meenemen naar Noorwegen, voor eigen gebruik (als verhuisgoed of handbagage):
  • 5 potplanten voor binnengebruik (kamerplanten), in Europa gekocht. Let op: niet alle kamerplanten zijn toegestaan in Noorwegen. Mattilsynet kan een gezondheidscertificaat eisen (zie hieronder)
  • 50 zakjes zaad
  • 25 snijbloemen/afgesneden bloemen (bijvoorbeeld in een bos bloemen)
  • 3 kilo bloembollen
  • 10 kilo vruchten, bessen en groente (geen aardappelen)

Stekjes, afleggers, kiemen worden ook als een volwaardige plant gerekend.

Wil je meer dan vijf kamerplanten meenemen naar Noorwegen, dan heb je een gezondheidscertificaat nodig. De KCB in Aalsmeer voert tegen betaling de keuringen uit.
Om een certificaat te verkrijgen, moeten onder meer de Latijnse (botanische) namen van alle planten die je hebt op een lijst (zie hieronder bij Meer informatie) iworden geschreven.
Het document is slechts veertien dagen geldig. Op de dag van vertrek moet je het certificaat meegeven aan de chauffeur van de verhuiswagen.

Wees voorzichtig met het invoeren van boomachtige planten, ook bonsai. Verzeker je ervan of de in te voeren soort toegestaan is.

MEER INFORMATIE
Meer informatie over invoeren en invoerverboden is te vinden op de Noorse site van Mattilsynet.
Tevens verwijzen we u naar de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

februari13 045-2

Restaurant zoekt nieuwe uitbaters

19-07-2017

Hjorten Batnfjord is een restaurant met café en motel, gelegen in het centrum van Batnfjordsøra, tevens het centrum van de gemeente Gjemnes. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, jong en oud. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

Lees meer...

0001-4

Klimpark te koop

30-03-2017

In het mooiste recreatiegebied van Arendal en omgeving ligt het klimpark Hove Klatrepark, met zee, bos en een zogeheten rolsteenstrand in de directe omgeving, en met Skagerak op een steenworp afstand.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.