Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Stappenplan registratie motorvoertuig

In een stappenplan geven we aan hoe u dient te handelen als u uw motorvoertuig in Noorwegen wilt invoeren, bijvoorbeeld in verband met uw emigratie.
1. MELDEN BIJ DOUANEKANTOOR
Buitenlandse voertuigen die in Noorwegen zullen blijven in verband met bijvoorbeeld emigratie, dienen direct na aankomst op de plaats van bestemming (uw nieuwe woonplaats) bij de douane gemeld te worden. Dat dient te gebeuren bij het dichtsbijzijnde doauanekantoor. Telefoon: 03012.
 

2. GOEDKEURING
Om uw voertuig geregistreerd te krijgen, dient deze eerst goedgekeurd te worden door Statens Vegvesen. Documentatie die laat zien dat het voertuig EU-goedgekeurd is (CVO), is voldoende. Indien u deze documentatie niet heeft, dient u te documenteren dat het voertuig aan de in Noorwegen gestelde technische eisen voldoet.

Indien uw voertuig in het buitenland geregistreerd is (geweest), dient u alle autopapieren in te leveren.

Telefoonnummer voor het maken van een afspraak voor de goedkeuring: 06650

Informatie over de technische eisen die aan een voertuig worden gesteld:
• Regio zuid: 815 48 000
• Regio west: 815 44 010
• Regio midden: 815 44 040
• Regio oost: 815 22 000
• Regio noord: 06640
 
3. BETALEN ENGANGSAVGIFT
Voordat u het voertuig kunt registreren in Noorwegen, dient u een eenmalige belasting (Engangsavgift) te betalen. Dat dient u te doen bij de douane. Voor bepaalde voertuigen hoeft geen eenmalige belasting betaald te worden. 
Meer informatie vindt u in de andere hoofdstukken over het invoeren van motorvoertuigen in verband met emigratie naar Noorwegen.
 

4. REGISTRATIE MOTORVOERTUIG
Voordat u het voertuig in gebruik kunt nemen, dient het geregistreerd te worden bij een van de kantoren (trafikkstasjon) van Statens Vegvesen.

 
U dient het volgende mee te nemen:
a. Schema NA-0221, gestempeld door de doaune of een erkend expeditiebedrijf, ondertekend door de eigenaar of persoon met volmacht.
b. Geldige legitimatie. Naam, Noors persoonsnummer of D-nummer en een foto dienen zichtbaar te zijn.
c. Bewijs dat voertuig WA-verzekerd is (ansvarsforsikring).

 

_2090788120

Mooi gelegen camping met hutten in Skåbu

De camping met eigen woning ligt op een eigen kavel van 25 679 m² en is oorspronkelijk in 1950 aangelegd. De vraagprijs bedraagt 3 miljoen noorse kroner.

Het eigendom bestaat uit een woning, garages, bootsteiger, grillhut, sanitair gebouw met appartement voor de verhuur, receptiegebouw en vijf hutten voor de verhuur.

Lees meer...

_596113172

Prachtig gelegen bedrijfspand in voormalige school

In de gemeente Vestre Slidre is dit gunstig gelegen bedrijfspand met prachtig uitzicht te koop. Geschikt voor bijvoorbeeld een combinatie van kunsthandwerk-productie of streekproducten, winkel en café.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.