Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Konijnen

Er is een speciaal formulier voor het invoeren van een konijn in Noorwegen.

Voor wat betreft het konijn moet de dierenarts maximaal 48 uur voorafgaand de import schriftelijk verklaren dat:

  • het dier gezond is en geen tekenen van besmettelijke ziektes vertoont.
  • het dier ouder is dan drie maanden.
  • het dier niet gevaccineerd is tegen myxamatose of RVHD.
  • het dier uit een omgeving komt waar in een straal van 20 kilometer de laatste 12 maanden geen myxamatose of RVHD is voorgekomen en waar deze ziektes verplicht gemeld moeten worden (hetgeen in Nederland niet het geval is), OF (en dat geldt dus voor Nederland)
  • het dier is in de afgelopen 30 dagen voorafgaand aan de export serologisch onderzocht op myxomatose en RVHD, met een negatief resultaat. Een orgineel van het laboratoriumresultaat dient bijgevoegd te worden.

Indien het dier voor het fokken wordt gebruikt, gelden meerdere regels, maar het voert te ver om op deze site hier verder op in te gaan. De kooi waarin het konijn naar Noorwegen getransporteerd wordt, moet nieuw zijn of gedesinfecteerd zijn.
Na aankomst moet het konijn gecontroleerd worden bij een lokale afdeling van Mattilsynet. Dit kantoor moet minimaal 24 uur van tevoren ingelicht worden. Adressen van de lokale kantoren zijn op de site van Mattilsynet te vinden.

Voor algemene informatie en contactgegevens omtrent invoer van kooivogels, andere knaagdieren en konijnen kan men ook op de site Mattilsynet meer vinden.
 

42_00000-2

Vakantieboerderij bij Noors-Zweedse grens

24-04-2017

Op korte afstand van de Idefjord en Svinesund en Nordby, en direct ten zuiden van de plaats Halden ligt deze voormalige paardenboerderij in Zweden, in een dal met bos en vele paden. De woning uit 1909 (gerenoveerd in 1991) heeft een gebruiksoppervlakte van 180m2 en is aan de buitenkant goed onderhouden.

Lees meer...

78_7000000-3

Massiefhouten woning, café, hutten, camping

22-04-2017

In Flesberg in de provincie Buskerud is deze massief houten woning met café, camping en zeven hutten te koop.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.