Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Konijnen

Er is een speciaal formulier voor het invoeren van een konijn in Noorwegen.

Voor wat betreft het konijn moet de dierenarts maximaal 48 uur voorafgaand de import schriftelijk verklaren dat:

  • het dier gezond is en geen tekenen van besmettelijke ziektes vertoont.
  • het dier ouder is dan drie maanden.
  • het dier niet gevaccineerd is tegen myxamatose of RVHD.
  • het dier uit een omgeving komt waar in een straal van 20 kilometer de laatste 12 maanden geen myxamatose of RVHD is voorgekomen en waar deze ziektes verplicht gemeld moeten worden (hetgeen in Nederland niet het geval is), OF (en dat geldt dus voor Nederland)
  • het dier is in de afgelopen 30 dagen voorafgaand aan de export serologisch onderzocht op myxomatose en RVHD, met een negatief resultaat. Een orgineel van het laboratoriumresultaat dient bijgevoegd te worden.

Indien het dier voor het fokken wordt gebruikt, gelden meerdere regels, maar het voert te ver om op deze site hier verder op in te gaan. De kooi waarin het konijn naar Noorwegen getransporteerd wordt, moet nieuw zijn of gedesinfecteerd zijn.
Na aankomst moet het konijn gecontroleerd worden bij een lokale afdeling van Mattilsynet. Dit kantoor moet minimaal 24 uur van tevoren ingelicht worden. Adressen van de lokale kantoren zijn op de site van Mattilsynet te vinden.

Voor algemene informatie en contactgegevens omtrent invoer van kooivogels, andere knaagdieren en konijnen kan men ook op de site Mattilsynet meer vinden.
 

februari13 045-2

Restaurant zoekt nieuwe uitbaters

19-07-2017

Hjorten Batnfjord is een restaurant met café en motel, gelegen in het centrum van Batnfjordsøra, tevens het centrum van de gemeente Gjemnes. Het is een ontmoetingsplaats voor de lokale bevolking, jong en oud. Het gebouw is eigendom van de gemeente.

Lees meer...

0001-4

Klimpark te koop

30-03-2017

In het mooiste recreatiegebied van Arendal en omgeving ligt het klimpark Hove Klatrepark, met zee, bos en een zogeheten rolsteenstrand in de directe omgeving, en met Skagerak op een steenworp afstand.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.