Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Bewust emigreren

Emigreren doe je niet zomaar. Er gaat heel wat wikken en wegen vooraf aan het nemen van de uiteindelijke beslissing om te emigreren. De honger naar informatie is groot. In dit onderdeel gaan we in op diverse aspecten van een bewuste emigratie.

 

BEWUST EMIGREREN

Bewust Emigreren is in 2004 opgericht door Saskia Zimmerman (1967). Zij is psychologe en woont sinds 2000 met haar kinderen in Saint André de Cruzières, een klein dorpje op de grens van de Ardèche en de Gard in Zuid Frankrijk.  Bewust Emigreren richt zich op het versoepelen van het emigratieproces, ook naar Noorwegen, door middel van het geven van informatie, workshops en persoonlijk begeleiding van mensen die met emigratie te maken hebben.

Lees verder...

 

HEIMWEE

Sommigen noemen het aanstellerij. Anderen roepen op z’n Rotterdams: Niet lullen, maar poetsen. Mensen die er last van hebben weten beter. Heimwee bestaat, heimwee doet pijn, ja heimwee maakt sommigen zelfs ziek, ook in Noorwegen. Maar wat is heimwee nou eigenlijk? Alles is heimwee dichtte Toon Hermans in een van zijn bundels.

Lees verder...

 

DE ELF GEBODEN VOOR DE EMIGRANT

In de elf geboden voor de emigrant gaan we in op elf voorwaarden die van belang zijn om een emigratie te doen slagen. Het overzicht is samengesteld aan de hand van gesprekken met en een enquete onder Nederlanders en Vlamingen die naar Noorwegen geëmigreerd zijn.

Lees verder...

 

 

 

 

001-10-20-28

Woonboerderij in Birkeland

07-08-2017

Birkeland ligt in het zuiden van Noorwegen. Op een mooi gelegen grote kavel van 4.272 m2 is deze voormalige boerderij met drie slaapkamers te koop. De boerderij is in 2001 gerenoveerd en uitgebreid met een aanbouw.

Lees meer...

_10000000-2

Vrijstaande woning met garage op Sekken – mooie kavel – mooi uitzicht

26-07-2017

Op het eiland Sekken bij de stad Molde is deze mooi gelegen vrijstaande woning met garage te koop. De gebruiksoppervlakte bedraagt 215 m2. De woning heeft drie slaapkamers en ligt op een eigen kavel van 2.145 m2.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.