Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Bewust emigreren

Emigreren doe je niet zomaar. Er gaat heel wat wikken en wegen vooraf aan het nemen van de uiteindelijke beslissing om te emigreren. De honger naar informatie is groot. In dit onderdeel gaan we in op diverse aspecten van een bewuste emigratie.

 

BEWUST EMIGREREN

Bewust Emigreren is in 2004 opgericht door Saskia Zimmerman (1967). Zij is psychologe en woont sinds 2000 met haar kinderen in Saint André de Cruzières, een klein dorpje op de grens van de Ardèche en de Gard in Zuid Frankrijk.  Bewust Emigreren richt zich op het versoepelen van het emigratieproces, ook naar Noorwegen, door middel van het geven van informatie, workshops en persoonlijk begeleiding van mensen die met emigratie te maken hebben.

Lees verder...

 

HEIMWEE

Sommigen noemen het aanstellerij. Anderen roepen op z’n Rotterdams: Niet lullen, maar poetsen. Mensen die er last van hebben weten beter. Heimwee bestaat, heimwee doet pijn, ja heimwee maakt sommigen zelfs ziek, ook in Noorwegen. Maar wat is heimwee nou eigenlijk? Alles is heimwee dichtte Toon Hermans in een van zijn bundels.

Lees verder...

 

DE ELF GEBODEN VOOR DE EMIGRANT

In de elf geboden voor de emigrant gaan we in op elf voorwaarden die van belang zijn om een emigratie te doen slagen. Het overzicht is samengesteld aan de hand van gesprekken met en een enquete onder Nederlanders en Vlamingen die naar Noorwegen geëmigreerd zijn.

Lees verder...

 

 

 

 

78_7000000-3

Massiefhouten woning, café, hutten, camping

22-04-2017

In Flesberg in de provincie Buskerud is deze massief houten woning met café, camping en zeven hutten te koop.

Lees meer...

opsahl

Zomercursus Noors

15-04-2017

Cursus noorse taal, gecombineerd met leuke en spannende activiteiten, zoals bergwandelen, vissen op zee, safari, fietsen en meer in adembenemende Noord-Noorwegen. Voor de echte natuurliefhebber!

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.