Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

Bewust emigreren

Emigreren doe je niet zomaar. Er gaat heel wat wikken en wegen vooraf aan het nemen van de uiteindelijke beslissing om te emigreren. De honger naar informatie is groot. In dit onderdeel gaan we in op diverse aspecten van een bewuste emigratie.

 

BEWUST EMIGREREN

Bewust Emigreren is in 2004 opgericht door Saskia Zimmerman (1967). Zij is psychologe en woont sinds 2000 met haar kinderen in Saint André de Cruzières, een klein dorpje op de grens van de Ardèche en de Gard in Zuid Frankrijk.  Bewust Emigreren richt zich op het versoepelen van het emigratieproces, ook naar Noorwegen, door middel van het geven van informatie, workshops en persoonlijk begeleiding van mensen die met emigratie te maken hebben.

Lees verder...

 

HEIMWEE

Sommigen noemen het aanstellerij. Anderen roepen op z’n Rotterdams: Niet lullen, maar poetsen. Mensen die er last van hebben weten beter. Heimwee bestaat, heimwee doet pijn, ja heimwee maakt sommigen zelfs ziek, ook in Noorwegen. Maar wat is heimwee nou eigenlijk? Alles is heimwee dichtte Toon Hermans in een van zijn bundels.

Lees verder...

 

DE ELF GEBODEN VOOR DE EMIGRANT

In de elf geboden voor de emigrant gaan we in op elf voorwaarden die van belang zijn om een emigratie te doen slagen. Het overzicht is samengesteld aan de hand van gesprekken met en een enquete onder Nederlanders en Vlamingen die naar Noorwegen geëmigreerd zijn.

Lees verder...

 

 

 

 

60-3

Zeer bijzonder gelegen herberg

01-04-2017

Op een wel heel bijzondere plek in het westelijk fjordengebied van Noorwegen is deze boerderij met herberg te koop.

Lees meer...

1 Restaurant sommer-2

Familiehotel in Zweden

11-04-2017

Te midden van het mooiste dat Zweden aan natuur te bieden heeft, ligt dit karakteristieke hotel aan de bocht van een rivier, in de provincie Dalarna.

Lees meer...

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.