Advies over wonen
en werken in Noorwegen?
Bel 0047 928 54 190

13 mei 2018: Emigratiedag Noorwegen

Op zondag, 13 mei 2018 organiseert norsk.nl een informatiedag over emigreren naar Noorwegen.

Plaats: Omni Mobilae in Heino
Tijd: 10.00 - 16.00
Deelnamekosten: 75 euro per persoon (incl. koffie, thee, sap, lunch)

 

Wat kunt u verwachten op deze dag?

  • Voordrachten van Janet Roelofs, Mieke Onis en Gert Rietman over een groot aantal onderwerpen
  • Koffie, thee, sap, lunch
  • Maximaal veertig deelnemers
  • Het is geen beurs met stands of andere activiteiten. Daardoor is de dag minder interessant voor kinderen.

 

Programma

 

10.00 – 11.15

welkom

formaliteiten rond emigratie

arbeidsmarkt, solliciteren, cv

korte pauze

 

11.15 – 12.30

cultuurverschillen

kosten levensonderhoud

onroerend goed kopen

 

12.30 – 13.15

lunch

 

13.15 – 14.45

noors leren

hoe integreren in gemeenschap

valkuilen en risico’s

korte pauze

 

14.45 – 16.00

ondernemen in Noorwegen

vrije tijd in Noorwegen

afsluiting

 

Aanmelden

U dient zich van tevoren aan te melden voor deze dag. Hier vindt u het aanmeldingsformulier: aanmeldingsformulier emigratiedag 13 mei 2018

 

Heeft u vragen over deze dag, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

 

janet-1

Janet Roelofs

Janet Roelofs (1959) is in 1997 samen met haar man Gert Rietman naar Ålesund in Noorwegen geëmigreerd. De eerste 7 jaar werkte zij als Intensive Care verpleegkundige in het ziekenhuis in Ålesund. Zij begon in 2004 steeds meer mee te werken binnen Placement, waarna zij haar werk in het ziekenhuis beëindigde. Het contact met de gezondheidszorg heeft zij behouden: zij werkt nu als oproepkracht op de dagchirurgische afdeling.

Janet is mede-eigenaar en projectleider van Placement. Daarnaast is Janet ook een winkel gestart die "Stolt Mat" heet (Trots eten), en waar streekproducten uit de provincie Møre og Romsdal worden verkocht.

In haar vrije tijd houdt Janet zich bezig met bergwandelen, langlaufen, hardlopen, hutbezoek, zingen in een koor, vrijwilligerswerk, bestuurswerk, gemeentelijke politiek (voorzitter dienstencommissie), corresponderen, tuinieren en lezen. 

Contact

gert-1

Gert Rietman

Gert Rietman (1962) is in 1997 samen met zijn vrouw Janet Roelofs naar Ålesund in Noorwegen geëmigreerd. In Nederland werkte Gert de laatste jaren in het leerlingwezen. Voordat hij in 2003 het bedrijf Placement oprichtte werkte Gert onder meer als EURES-advisor bij het Arbeidsbureau in Ålesund en als adviseur Internationale samenwerking op het provinciehuis in Molde. De afgelopen jaren heeft hij tevens interim-functies (projectleider, bedrijfsleider) bekleed bij twee bedrijven in de regio.
 
Gert is samen met Janet eigenaar van Placement. Ook is hij mede-eigenaar van de winkel "Stolt Mat", waar (h)eerlijke streekproducten worden verkocht. Vanaf januari 2016 is hij tevens als adviseur verbonden aan het reïntegratiebedrijf BYRG Kompetanse AS in Stranda.
 
De vrije tijd vult hij met bestuurswerk bij bedrijven en instellingen, gemeentelijke politiek, bergwandelen, koken, de eigen berghut, Noorse literatuur, klussen, hardlopen (halve marathons) en werken.

Contact

Neem een nieuwsbrief...

Abonneer u op de nieuwsbrief van norsk.nl, met nieuws over projecten, vacatures, onroerend goed en vestigingsmogelijkheden in Noorwegen. De nieuwsbrief verschijnt ongeveer één keer per maand.